Ana Sayfam Yap
  Günün Haberleri
  Sitene Ekle
 
Antalya
İstanbul
Ankara
    Son Dakika    Gazete Manşetleri    İletişim    Reklam
 
 
  Üye Girişi Üye Ol
 
GÜNCEL SİYASET KULİS EĞİTİM SAĞLIK TURİZM EKONOMİ KÜLTÜR-SANAT SPOR MAGAZİN RÖPORTAJ
Ana Sayfaya Dön    
Araç sahipleri bu habere dikkat
04 Şubat 2012 Cumartesi
Maliye Bakanlığı MTV ve trafik cezası borcunu ödemeyenlerin peşine düştü

Gelir İdaresi Başkanlığı, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve trafik cezalarını ödemeyenlere uyarı yazısı gönderecek. Yaklaşık 4 milyon taşıt sahibinden, borçlarını ilgili vergi dairelerine kısa sürede ödemeleri talep edilecek. MTV ve trafik cezası borcunu ödememekte ısrar edenlerden tahsilatın, cebri yöntemlerle yapılacağı hatırlatılacak. 

Zaman'dan Ercan Baysal'ın manşete taşınan habere göre uygulamadan yaklaşık 1 milyar liralık tahsilat bekleyen Maliye, uyarı mektubu gönderim işini tamamladıktan bir ay sonra haciz işlemlerine başlayacak. 31 Ocak 2012 tarihi itibarıyla 4 milyon borçlu araç sahibi tespit eden idare, son güncellemelerle birlikte rakamın artmasını bekliyor.

PARA CEZALARININ KREDİ KARTI İLE ÖDEMESİNE YÖNELİK SİSTEM GELİŞTİRİLECEK

Gelir İdaresi Başkanlığı, bu yıldan itibaren vergi borçlularına yönelik elektronik haczin kapsamını da genişletmeyi planlıyor. Bu çerçevede trafik para cezalarının on-line tahakkuk ve tahsilatının da aralarında olduğu çeşitli projelerde test faaliyeti tamamlandı. Uygulama ülke geneline yaygınlaştırılacak. Mükelleflerin MTV ve trafik para cezalarını kredi kartı ile ödemelerine yönelik sistemin altyapısı ise geliştirilecek.

BELİRLENEN SÜREDE ÖDENMEZSE ARAÇLAR HACZEDİLECEK

Ev sahiplerine kiralarını doğru beyanda bulunmaları için gönderilecek mektupların büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden üst düzey bir Maliye yetkilisi, geçen ay sonuna kadar ödenmeyen MTV borçları ve trafik para cezalarına ilişkin mektup gönderme sürecinin devam ettiğini bildirdi. Türkiye'de araç sayısı 2000 yılından 2011 yılı Eylül ayına kadar geçen sürede yüzde 91, otomobil sayısı yüzde 80 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2000 yılında 8 milyon 320 bin 449 olan araç sayısı geçen yıl sonu itibarıyla 16 milyonu buldu. Her geçen gün trafikteki araç sayısının arttığı Türkiye'de 5 kişiye 1 araç, 9 kişiye 1 otomobil düşüyor. Üst düzey bir Maliye yetkilisi çok sayıda taşıt sahibinin yüklü miktarda MTV ve trafik para cezası bulunduğunu belirterek, "Bazı mükelleflerimiz borçlarını ödememekte ısrar ediyor. Biz de onlara uyarı mektubu göndereceğiz. Mektuptan yaklaşık bir ay sonra cebri takibat başlayacak. Borçlar tanınan süre içerisinde ödenmez ise araçları haczedilecek. Bu konuda Maliye'nin yapabileceği başka bir şey kalmıyor." dedi.

MALİYE SIKI TAKİPTE

2012 yılı bütçesinde, Gelir Vergisi'nden 56,7 milyar lira, Kurumlar Vergisi'nden 30 milyar lira tahsil etmeyi planlayan Maliye'nin Motorlu Taşıtlar Vergisi hedefi ise 6 milyar 251 milyon lira. MTV'den elde edilen gelirin 2013'te 7 milyar 745 milyon TL'ye, 2014'te ise 8 milyar 453 milyon TL'ye yükselmesi hedefleniyor. Yıl sonuna kadar 200 milyon liranın üzerinde de trafik para cezası tahsilatı yapılması öngörülüyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, bu yıldan itibaren vergi borçlularına yönelik elektronik haczin kapsamını genişletiyor.

İdare'nin '2011 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'na göre GİB, vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele etmek, vergi gelirlerini artırmak ve daha etkin bir denetim amacıyla yıl sonuna kadar bir dizi önlem uygulamaya koyacak. İdare, trafik para cezalarının on-line tahakkuk ve tahsilatının da aralarında olduğu çeşitli projelerde test faaliyetini tamamlayıp, Türkiye çapında uygulamaya geçirmeyi planlıyor. Mükelleflerin MTV ve trafik para cezalarını kredi kartı ile ödemelerine yönelik sistemin altyapısı geliştirilirken, elektronik haciz projesi daha yaygın kullanılacak. MTV ve trafik para cezalarının e-haciz yoluyla tahsil edilmesine yenileri eklenecek.

ARAÇ SAYISI 10 YILDA YÜZDE 90 ARTTI

TÜİK verilerine göre, araç sayısı 2000 yılından 2011 yılı Eylül ayına kadar yüzde 91, otomobiller ise yüzde 80 arttı. Geçen yıl sonu itibarıyla toplam araç sayısı 16 milyonu buldu. Şu anda Türkiye'de her 5 kişiye 1 araç, 9 kişiye 1 otomobil düşüyor.

  Bu haber toplam 149 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
 
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Bu Habere Yorum yapılmamış ilk yorum yazan siz olun!

  
Bu yazıyı paylaşın:
 
 
 
Alanya'da kaza 1 ölü 1 yaralı
Alanya'da kaza 1 ölü 1 yaralı
Antalya'nın Alanya ilçesi Türkler beldesinde bir benzin istasyonundan çıkış yapan pikaba bir otobüs çarptı. Kazada, pikap
Yorum: 0
 
2B masaya yatırılıyor
2B masaya yatırılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2-B arazisi konusunda son dönemdeki gelişmeler hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla k
Yorum: 0
 
Antalya'da neler oluyor
Antalya'da neler oluyor
Antalya basınında bugün
Yorum: 0
 
Küçük Sefai’yi imdat çığlığı kurtardı
Küçük Sefai’yi imdat çığlığı kurtardı
Antalya'da, tanımadığı bir kişinin motosikletinin arkasına binen çocuk kaçırıldığını anlayınca 'İmdat' çığlıkları
Yorum: 0
 
Antalya'da neler oluyor
Antalya'da neler oluyor
Antalya basınında bugün
Yorum: 0
 
El ve ayaklarını bağlayığ kaçıracaklardı
El ve ayaklarını bağlayığ kaçıracaklardı
Antalya'nın Alanya ilçesinde konuşma bahanesiyle çağırdıkları şahsı el ve ayaklarını koli bandı ile bantlayıp kaçırmak is
Yorum: 0
 
 
Küsmüşsün, haberim yok - Osman ALTINIŞIK
Küsmüşsün, haberim yok
Denktaş unutulmaz - Murat ÇİÇEK
Denktaş unutulmaz
Baykal’la Akaydın’ın hesaplaşması Ya da İki senaryo - Mehmet TALAY
Baykal’la Akaydın’ın hesaplaşması Ya da İki senaryo
Sosyal fobi nedir? - Sevilay ZORLU
Sosyal fobi nedir?
Çatışma var ve istifa doğrusudur - Hasan SUBAŞI
Çatışma var ve istifa doğrusudur
Yolculuk terapisi ve Zanzibar.. - Selin Melek AKTAN
Yolculuk terapisi ve Zanzibar..
Bay X ve Bayan Y / Kör - Nazan TANIK SERİN
Bay X ve Bayan Y / Kör
Antalya’nın markasını ulusala taşıdık - Mevlüt YENİ
Antalya’nın markasını ulusala taşıdık
 
Sizce hangi belediye daha başarılı?

Büyükşehir Belediyesi (496)
Aksu Belediyesi (149)
Döşemealtı Belediyesi (229)
Konyaaltı Belediyesi (109)
Kepez Belediyesi (896)
Muratpaşa Belediyesi (167)

 
 
Türkiye’nin geleceğini çaldılar
Türkiye’nin geleceğini çaldılar
Parti içindeki çalışmaları ve işadamı olmasıyla da tanınan Milliyetçi Harek
Siyasetin olmazsa olmazi ‘Zaman’dir
Siyasetin olmazsa olmazi ‘Zaman
AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayi Mehmet Aydin, neden milletvekili a
Kimse bize ülkücü ol demedi
Kimse bize ülkücü ol demedi
Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Aday Adayı İsa Öztürk ile a
 
Tünektepe’de alkol neden yasak… - 01.06.2011 10:26:52 SOKAKTAKİ ADAM
Tünektepe’de alkol neden yasak…
GERGİNLİK... NEREYE KADAR?.. - 11.07.2011 14:51:55 HUYSUZ KEDİ
GERGİNLİK... NEREYE KADAR?..
SAHİPSİZ MEMLEKETİN BATMASI HAKTIR!.. - 28.03.2011 23:23:45 BAY MUHALEFET
SAHİPSİZ MEMLEKETİN BATMASI HAKTIR!..